• Ιουλίου 2018
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Νοέ.    
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • RSS Δραστηριοτητα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.
 • Αθλητισμος

 • Advertisements

Ο αθλητισμός είναι πάνω απ’ όλα ποιότητα ζωής.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση στο χώρο της υγείας και για την Ελλάδα, όπως και για όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, είναι η καταπολέμηση των μη μεταδιδόμενων νοσημάτων. Νοσημάτων της καρδιάς, του αναπνευστικού, του νευρολογικού συστήματος, τον καρκίνο, τον διαβήτη κ.λπ. Νοσημάτων που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής μας, με τη διατροφή μας, τις συνήθειές μας, την άθληση. Η προώθηση και υιοθέτηση προτύπων συμπεριφοράς και συνηθειών που θωρακίζουν, ή τουλάχιστον δεν εκθέτουν σε κίνδυνο τον ανθρώπινο οργανισμό βρίσκεται στον πυρήνα της νέας φιλοσοφίας για τις πολιτικές υγείας και σχετίζεται αμεσότατα με τις συνθήκες ζωής των σύγχρονων κοινωνιών. Οι ευημερούσες κοινότητες της Δύσης – αλλά και αλλού – αντιμετωπίζουν τους κινδύνους υγείας που απορρέουν από την ίδια την ευημερία τους και από τη συνακόλουθη γήρανση του πληθυσμού.

 Ένα σύγχρονο υπουργείο Υγείας είναι και υπουργείο Διατροφής και Άθλησης. Στην Ελλάδα αυτό έγινε μόλις τον Σεπτέμβριο του 2010. Η εμπειρία μας από τα διεθνή fora συναντήσεων, μας έπεισε πως είναι επιτακτική η ανάγκη οι υπηρεσίες Υγείας στην Ελλάδα να μεταλλαχθούν, να συντονιστούν με τη θέση της στον ανεπτυγμένο κόσμο. Πρέπει να περάσουμε από την πολιτική της περίθαλψης με κέντρο τη νοσοκομειακή μονάδα, στις πολιτικές για τη δημόσια υγεία στη βάση συνολικών προσεγγίσεων και ατομικής συμπεριφοράς.

 Για πρώτη φορά στη χώρα μας, αντιμετωπίζεται ως εθνικός στρατηγικός στόχος η πρόληψη νοσημάτων που οφείλονται σε κακή διατροφή και ελλιπή σωματική άσκηση. Συνυπολογισμένης της οικονομικής κρίσης και της επιτακτικής ανάγκης της χώρας να αλλάξει σελίδα σε ό, τι δημιουργεί παθογένειες και σε ό, τι νοσεί, το υπουργείο Υγείας, εκπονεί πολυθεματικές πολιτικές και προγράμματα, που αγγίζουν όλη τη χώρα και όλα τα κοινωνικά στρώματα.»

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: