• Νοέμβριος 2011
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Οκτ.    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • RSS Δραστηριοτητα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.
 • Αθλητισμος

 • Advertisements

Σημεία ομιλίας Ανδρέα Λοβέρδου, ως τομεάρχη Εξωτερικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ, με θέμα : « Η Ευρώπη που θέλουμε », ( ΙΣΤΑΜΕ 4.05.2009 )

Τα παρακάτω σημεία αποτελούν διαχρονικές καταστατικές αρχές για τη θέση της χώρας στην Ε.Ε. Αρχές που υποστήριζα πάντοτε και θα συνεχίσω να τις υποστηρίζω με σθένος :

«Η Ευρώπη είναι το πολιτικό μας σπίτι, μέσα στο οποίο πολλαπλασιάζεται η πολιτική μας ισχύς και διευκολύνονται οι πολιτικές μας στοχεύσεις».

«Η Ελλάδα από τη δεκαετία του 1970 χάραξε την εξωτερική της πολιτική με βάση την επιλογή της να καταστεί μέλος των τότε Ευρωπαϊκών Οικονομικών Κοινοτήτων…η πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης και η μετεξέλιξη της Ε.Ε. σε παγκόσμιας ισχύος πολιτικό πόλο στο πλαίσιο ενός πολυπολικού κόσμου, κατέστη η κύρια θέση αρχής για τα κόμματα εξουσίας της Ελλάδας».

«Η ανωτέρω κεντρική πολιτική της Ελλάδας ακολουθήθηκε με συνέπεια, και οπωσδήποτε με ποικιλία διαφοροποιήσεων, από το 1974».

«Ασκώντας με ένταση τα καθήκοντά μου ως πολιτικός εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ …αποκρυστάλλωσα την άποψή μου για το πόσο ελλειμματική είναι η σχέση του ελληνικού πολιτικού συστήματος με το ευρωπαϊκό φαινόμενο».

«Η ανάπτυξη, λοιπόν, της βασικής κατεύθυνσης της εξωτερικής μας πολιτικής αποτελεί το μείζονα στόχο της Ελλάδας σε σχέση με την εκτός συνόρων πολιτική μας…αφενός θα καθορίσει την πρόσδεση της Ελλάδας στον κεντρικό ευρωπαϊκό συσχετισμό κι αφετέρου θα αποτυπώσει τη στάση αυτή με σαφή τρόπο στη συνείδηση των πολιτών».

«…Η προβολή των αρνητικών αυτών καταστάσεων για τη θεμελίωση αντιρρήσεων ως προς την ανάγκη να αναβαθμίσει η Ελλάδα τις σχέσεις της με τον πυρήνα της Ε.Ε., αποτελεί το πρόσχημα ενός ομολογούμενου ή κρυπτόμενου ευρωσκεπτικισμού. Ο οποίος είναι καταφανώς αδιεξοδικός, είτε οδηγεί σε φιλοατλαντικές θέσεις είτε στις επικίνδυνες αστειότητες περί μοναχικού ελληνικού κράτους».

Advertisements
Επόμενο άρθρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: